Středa, 02 Listopad 2011 11:45

Soutěžní rok 2011

Napsal  Romana Janatová

Do nového soutěžního hasičského roku jsme vstoupili s novými pravidly Polabské ligy. Nejvýznamnější změnou bylo rozdělení soutěžních družstev do kategorií dle výkonu stříkačky. Tímto krokem se stala soutěž v jednotlivých kategoriích vyrovnanější. Křinec byl zařazen do nižší kategorie STANDART.

Za Křinec se zúčastnilo pouze družstvo Křinec B v různých obměnách. Nejlepší ligový výkon v čase 29,04 vteřin jsme podali v Pískové Lhotě. V Polabské lize jsme obsadili již tradiční 4. místo. Mimo ligu jsme navštívili mnoho hasičských soutěží v okolí.

Největší úspěch se dostavil již na začátku sezóny v Budiměřicích, kde jsme získali 1. místo.

Úspěšní jsme byli i na dalších závodech ve Velkém Zboží, kde křinecké „B-čko“ vybojovalo stříbro s krásným časem 29,75. V sousedních Žitovlicích jsme obsadili 2. a 3. místo v kategorii ženy, a 4. místo v kategorii muži. Do Vestec jsme dorazili v plné sestavě, tedy Křinec A, B a muži.

Zpestřením vesteckých závodů byl první ročník soutěže Železný hasič, kterého se zúčastnili i křinečtí hasiči. Letošní křinecké závody byly spojeny s oslavami 130 let výročí založení sboru. Již tradičně se soutěžilo v útocích pozpátku. Jeden pohár zůstal na domácí půdě, konkrétně u „staršího A-čka“, pomyslnou bramborou medaili získal Křinec B. Muži se moc nepředvedli a získali 10. a 12. místo. Nejrychlejší útok sezóny jsme zaběhli v Rožďalovicích, kde žabičky vybojovaly 2. místo s časem 28,46. Žabáci obsadili 12. místo.

Zúčastnili jsme se i tradičních nočních útoků ve Vestci. Naše mužské družstvo provázela smůla a při 2. pokusu se nepodařilo nastartovat stříkačku, získalo 9. místo. Přestože se žabičkám oba dva útoky povedly, umístily se na 5. místě.

Závěrečnou etapou naší letošní hasičské sezóny nebylo obvyklé Poslední sání v Pnově, které je spojeno s vepřovými hody, ale projekt Poznejte náš venkov na farmě v Pojedech.

Motivací této soutěže byly poukázky v hodnotě 5000 Kč na nákup hasičského vybavení.

Vybojovali jsme krásné 2. a 3. místo. Letošní rok byl úspěšný a bez úrazů, doufejme, že tomu tak bude i nadále.

Aktualizováno Pondělí, 30 Červenec 2012 13:38

Poslední aktuality

Poslední fotografie

Rychlý kontakt

Sdružení dobrovolných hasičů Křinec
289 33 Křinec
E-mail: hasicikrinec@seznam.cz
Tel.: +420 724 125 942
Web: www.hasicikrinec.cz